Hosting an elected official at your Hour of Code

Inviting an elected official to your Hour of Code event will show your representative the impact and need for computer science education, and your students will be inspired by a role model in government.

In order to run a successful Hour of Code event while engaging elected officials, complete these tasks prior to the elected official attending your school. The task includes coordination with their point of contact, media invitations, waivers, and planning your agenda.


1

Invite an elected official

Determine the point person for both your event and the elected official.

Para orës së kodit

Coordinate both the point person from your event (e.g., school administrator) and for the elected official attending (e.g., staffer or scheduler). Ensure both parties have each other's contact information for the day of the event.

From left to right: Governors from Arkansas, North Carolina, and Arizona participating in an Hour of Code
2

Regjistroni ngjarjen tuaj

Work with the parties organizing your Hour of Code event to register and put your event on the map. You'll receive early access to information about new activities and special promotions!

You can also view the Hour of Code map to see your event, and know that your dedication is part of a worldwide movement.

Regjistroni ngjarjen tuaj
3

Zgjidhni aktivitetet tuaja

Këtë vit, tema e Ora e Kodit është Kreativiteti me Inteligjencën Artificiale (AI). Pavarësisht nëse bëhet fjalë për kodimin e aplikacioneve dhe algoritmeve të reja, gjenerimin e artit unik ose krijimin e koreografisë për të na bërë të kërcejmë, AI po hap mundësi të reja për shprehjen dixhitale që zgjerojnë kuptimin tonë të krijimtarisë. Bëjeni këtë vit të veçantë duke përfunduar një aktivitet kodimi DHE duke mësuar rreth AI.

Së pari, eksploroni qindra aktivitete kodimi dhe zgjidhni një bazuar në moshën, përvojën, interesat dhe më shumë të grupit tuaj. Këto aktivitete të zgjedhura paraqesin inteligjencën artificiale si një temë ose mësim kryesor.

Pastaj, mësoni gjithçka rreth AI. Studentët mund të shikojnë video të shkurtra me ekspertë në këtë fushë, dhe ka plane mësimore shoqëruese për të zgjeruar aktivitetin dhe për të udhëhequr diskutimin e mëtejshëm. Ose, ne ofrojmë mësim profesional falas për edukatorët për të zhbllokuar të ardhmen e mësimdhënies me dhe rreth AI.

4

Planifikoni ngjarjen tuaj

Create a specific agenda for the day and make sure all parties participating (teachers, students, administrators, elected officials and their staff) are aware of what is happening and when. Things to consider:

 • What is each participant doing during each part of the event?
 • Will the official sit with one student, or rotate between many students during the event? (You may want to coordinate this ahead of time with the official's staffer.)
 • Will the official speak to the students as a group?
 • Plan flexibility into the agenda. What if the official is running late? What if some students finish their activity before others?

Këtu është një shembull i agjendës për të filluar:

 • 10:00 - 10:05 am: Open with one of our inspirational videos.
 • 10:05 - 10:15 am: Principal gives an intro overviewing the importance of computer science. Use these stats and infographics.
 • 10:10 - 10:15 am: Elected official to talk about their background and how technology and computer science plays an important role in their everyday life.
 • 10:15 - 10:55 am: Students do their Hour of Code activity. Fun twist: have a group of students teach the principal, politician, or other students!
 • 10:55 - 11:00 am: Teacher/administrator gives closing remarks.
5

Coordinate with Media

Know who will be responsible for coordinating media invitations. It could be the school, the district, the official's office, or any combination.

Secure media waivers for all students, per your state/district/school policy.

6

Confirm all details

Send the public agenda to the official 72 hours prior to the event. Include event dress code, who will greet them, which classroom or event they will attend with teacher's name, and agenda for the event.

Review the agenda and test all technology the day before and day of the event to ensure the event runs smoothly.

7

Merrni kodimin!

To ensure the elected officials feel welcome and engaged, greet the elected official at the door of the event to show them where to go and answer any questions they may have. It is always great to have a student help greet them!

Dita e Orës së Kodit

Take pictures during the event to commemorate the visit and to post on your organization's social media networks. (Publicity or privacy policies may apply).

Make sure the agenda is running smoothly and that it remains on track to end on time. The official may have other visits or meetings scheduled following your event.

8

After the event

After a successful Hour of Code event, make sure to:

 • Celebrate! Print certificates of completion and congratulate your students.
 • Thank the official for their time and offer to answer any follow-up questions they may have.
 • Post pictures, videos, or notable quotes from the day on social media with #HourOfCode and @codeorg. (Publicity or privacy policies may apply.)
 • Send the official a follow-up thank you note. It's especially thoughtful to get students to sign!
 • Follow up with the staff point person on each side for feedback on how to make next year’s event even better.
9

Përtej Orës së Kodit

Computer science doesn't have to end with the Hour of Code! While 90% of parents want their child to learn computer science, most schools still don't teach it and hundreds of thousands of jobs go unfilled. Learn how to bring computer science to more schools in your area and advocate for computer science to be a graduation requirement.

Pas orës së kodit

Become an advocate

PESH (pyetje të shpeshta)

Shikoni më shumë FAQ
Çfarë është Ora e Kodimit?

Ora e Kodimit është prezantim një orësh për shkencat kompjuterike, i dizenjuar të çmitizojë kodimin dhe të dëshmojë që çdo kush mund të mësojë gjërat bazike. Shikoni tutorialet dhe aktivitetet.Kjo fushatë bazë është mbështetur nga mbi 400 partnerë dhe 200.000 edukatorët në mbarë botën.

Pse shkencat kompjuterike?

Cdo nxenes duhet te kete mundesine te mesoje shkenca kompjuterike. Mesimi ne kete fushe ndihmon ne zhvillimin e aftesive per zgjidhjen e problemeve, logjiken dhe kreativitetin. Duke filluar heret, nxenesit do te kene nje baze per sukses ne karrieren e shekullit 21. Shihni me shume statistika.

Si të marr pjesë në Orën e Kodit?

Fillo planifikimin këtu duke rishikuar udhëzuesit tanë. Mund të organizosh një Orë të Kodimit në shkollën tuaj ose në komunitetin tuaj — si në një aktivitet ekstra kurikularë, organizata jo-fitimprurëse ose në punë. Ose, thjeshtë provoje atë për vete kur të vijë data %{campaign_date}.

Other Hour of Code resources

Burimet promovuese

Gjeni të gjitha burimet që ju nevojiten — të shtypura dhe dixhitale — për të sjellë vëmendjen në Orën tuaj të Kodit.

Zbuloni Aktivitetet

Eksploroni një përzgjedhje të gjerë të mësimeve një orëshe të dizajnuara për të gjitha moshat në mbi 45 gjuh

How to Get Involved

Help spread the word about Hour of Code! Discover ways to get your community involved.