Involve a whole school district in an Hour of Code

The Hour of Code is a one-hour introduction to computer science, using fun tutorials to show that anybody can learn the basics. Districts who fully engage with Hour of Code can help raise awareness of the computer science movement and inspire more students to try computer science, particularly young women and students from historically marginalized racial and ethnic groups.


1

Recruit school participation

Recruit school participation by sharing the resources provided in our how-to guides for educators and school assemblies. With your support, teachers and school administrators can decide which type of event best meets the interest of your schools.

Para orës së kodit

2

Regjistroni ngjarjen tuaj

Tell everyone hosting an event to register! When you register your Hour of Code event, you'll receive helpful emails with news and tips for hosting a successful Hour of Code. It's also how you can let local volunteers know your school is participating. Volunteers are a great resource and can come speak to your class about computer science or help your students with Hour of Code activities.

Regjistroni ngjarjen tuaj
3

Get familiar with the activities

Këtë vit, tema e Ora e Kodit është Kreativiteti me Inteligjencën Artificiale (AI). Pavarësisht nëse bëhet fjalë për kodimin e aplikacioneve dhe algoritmeve të reja, gjenerimin e artit unik ose krijimin e koreografisë për të na bërë të kërcejmë, AI po hap mundësi të reja për shprehjen dixhitale që zgjerojnë kuptimin tonë të krijimtarisë. Bëjeni këtë vit të veçantë duke përfunduar një aktivitet kodimi DHE duke mësuar rreth AI.

Së pari, eksploroni qindra aktivitete kodimi dhe zgjidhni një bazuar në moshën, përvojën, interesat dhe më shumë të grupit tuaj. Këto aktivitete të zgjedhura paraqesin inteligjencën artificiale si një temë ose mësim kryesor.

Pastaj, mësoni gjithçka rreth AI. Studentët mund të shikojnë video të shkurtra me ekspertë në këtë fushë, dhe ka plane mësimore shoqëruese për të zgjeruar aktivitetin dhe për të udhëhequr diskutimin e mëtejshëm. Ose, ne ofrojmë mësim profesional falas për edukatorët për të zhbllokuar të ardhmen e mësimdhënies me dhe rreth AI.

4

Promote your district's involvement in Hour of Code

Let community members and stakeholders know about your participation in Hour of Code Events! Post to Facebook, Twitter, Instagram and your district's homepage! Explore our sample emails which help you share your Hour of Code event with your community.

Share your event with parents
5

Merrni kodimin!

As students are working on their activity, take pictures to commemorate the event, and to post on your organization's social media networks. (Publicity or privacy policies may apply.)

Dita e Orës së Kodit

Make sure the agenda is running smoothly, and that it remains on track to end on time—especially if any special guests have other scheduled commitments to attend.

Learn more about AI
6

Festoni

Share photos and videos of your Hour of Code event and show off your students' achievements. Use #HourOfCode and @codeorg so we can see your district in action!

7

Përtej Orës së Kodit

Computer science education doesn't have to end with the Hour of Code! To help provide students in your district with skills and knowledge that will prepare them to be college and career ready, check out the diverse curriculum offerings from Hour of Code partners!

Pas orës së kodit

Shkoni përtej Orës së Kodit

PESH (pyetje të shpeshta)

Shikoni më shumë FAQ
Cilat janë parakushtet për të bërë një orë të kodit?

Ora e Kodit është e thjeshtë për tu ekzekutuar - madje edhe për fillestarët. Ju nuk keni nevojë për përvojë në shkencat kompjuterike ose mësimdhënie në mënyrë që të frymëzoni studentët për të eksploruar, krijuar dhe mësuar diçka të re.

Cilat pajisje më duhen për të drejtuar një orë të kodit?

Pajisjet që mund të përdorni:

  • Tabletë
  • Laptop
  • Kompjuter desktop
  • Pajisja celulare

Nëse pajisjet janë të kufizuara ose të padisponueshme, provoni programimin e çifteve ose eksploroni [aktivitetet e shkëputura] tona (/learn?platform=no-computers) për të mësuar pa ndonjë pajisje fare!

Other Hour of Code resources

Burimet promovuese

Gjeni të gjitha burimet që ju nevojiten — të shtypura dhe dixhitale — për të sjellë vëmendjen në Orën tuaj të Kodit.

Hour of Code Statistics

Use sample messaging and infographics as you look for ways to promote the Hour of Code in your district communication to stakeholders. Find impactful infographics and statistics to share with your community!

Zbuloni Aktivitetet

Eksploroni një përzgjedhje të gjerë të mësimeve një orëshe të dizajnuara për të gjitha moshat në mbi 45 gjuh