Si mund të angazhohet kompania juaj me Orën e Kodit

Gjeni se si ju dhe punonjësit tuaj mund t'i frymëzoni studentët të provojnë shkencën kompjuterike!


Të menduarit llogaritës ndihmon në rritjen e aftësive për zgjidhjen e problemeve, logjikës dhe krijimtarisë Teknologjia po transformon çdo industri në planet. Studentët sot duhet të mësojnë se si të krijojnë teknologji, jo vetëm ta përdorin atë. Duke filluar herët, ata do të kenë një themel për sukses në çdo rrugë karriere të shekullit 21.

Gjatë fushatës Hour of Code, kompania juaj mund të ndihmojë në rritjen e ndërgjegjësimit për lëvizjen e shkencës kompjuterike. Pavarësisht nëse jeni vullnetar, si individ, ose planifikoni një ngjarje për kompaninë tuaj, të gjitha përpjekjet tuaja mund të bëjnë një ndikim të madh në mënyrën se si gratë e reja dhe studentët nga grupet e racave dhe etnive të margjinalizuara i shohin shkencat kompjuterike dhe potencialin e tyre.

Ndjekni hapat e meposhtem per te fulloar dhe shihni guiden tone per parterneret biznesor, per me shume se si ta perfshini kompanine tuaj ne Oren e Kodit.


Lidhuni me nje shkolle lokale.

Eshte gjithmone me mire qe te fillojme lokalisht, me shkolla te cilat i lejojne juve dhe punonjesit tuaj te krijoni nje lidhe te forte me to si p.sh nje shkolle alma, nje shkolle per femije, ose nje organizate qe eshte e perqendruar ne sherbimin e nje popullate qe eshte historikisht e nenperfaqesuar ne shkencat kompjuterike.

Nga aty, ju mund te vizitoni websfaqen e shkolles dhe te gjieni kontaktet e duhura me te cilat duhet te bisedoni, si p.sh drejtori, mesimdhenes ose instruktor te shkencave kompjuterike etj. Ju poashtu mund te partnerizoheni me organizata si Boys and Girls Clubs ne Amerike, ne menyre qe ta bashkdrejtoni nje event.

Nese nuk mund te lidheni me asnje shkolle ju lutemi na kontaktonis dhe ne do te ju lidhim me njerin nder partneret e tane lokal sipas mundesive.


Inkurajoni punenonjesit te jene vullnetar ne nje klase.

Nje nder menyrat me permbushese te pjesemarrjes ne Oren e Kodit eshte te jesh vullnetar/e ne nje klas lokale, qofte fizikisht ose virtualisht. Me e mira nga e gjitha eshte se nuk te duhet te jesh inxhinier ne menyre qe te jeni vullnetar. You mund t'i dhuroni nje pervoje domethenese per studentent duke ndare pervojat e juaja brenda fushes dhe se si teknologjia ka ndikuar ne rrolin tuaj.

Sapo nje vullnetar te regjistrohet, nje mesues mund te rishikoje profilin e tij ne harten tone te vullnetareve keshtu qe profilet duhet te dergohen sa me te plota. Nese pershtateni me klasen e tyre, nje mesues do te ju kontaktoje permes platformes (ne asnjehere nuk e ndajme adresen tuaj elektronike me nje mesues) Me pastaj mund te koordinoni detajet direkt me nje mesues se si te jeni vullnetare me i mire per klasen e tyre.

Per me shume udhezim rreth vullnetarizmit dhe pergaditjes se mesazheve per ta pergadutur kompanine tuaj te marre pjese ne oren e kodit, shihni kete guide per partneret korporativ.


"Kënaqesha kur shikoja sa të emocionuar ishin fëmijët. Një gjë e mrekullueshme ishte se mësuesit vunë re disa nga studentët që nuk bënin aq mirë në mënyrë akademike ishin të shkëlqyeshëm në të menduarit si një zhvillues dhe duke ndihmuar të tjerët - duke u dhënë atyre një vend të ndihen të sigurt. "

-Hour of Code volunteer


Organizoni ngjarjen tuaj Hour of Code!

Nese deshironi te shkoni me tutje, kompania juaj mund te organizoje gjithashtu nje ore kodimi. Nuk ka ndonje formule specifike per mbajtjen e ndonje ngjarje keshtu qe i inkurajojme te gjithe te jeni sa me kreativ! Duke qene se numri i stafit tone eshte i vogel (por i fuqishem), Code.org nuk ka nje ekip te dedikuar te kordinimit te eventeve te ores se kodit. Sidoqofte, keto jane disa keshilla per te filluar.

1. Watch this how-to video

2. Përcaktoni një datë, format dhe vendndodhje për ngjarjen tuaj

Ne kemi parë ngjarje që janë virtuale ose personalisht, në zyrën e kompanisë ose të mbajtura në komunitet dhe për studentë të të gjitha moshave! Ju gjithashtu mund të hidhni një vështrim në atë që partnerë të korporatave dhe donatorët kanë bërë në të kaluarën për disa ide frymëzuese.


Shembulli i rendit të ditës:

|Time | Agenda Item | |------------------------------------------------- | ----------------- | |1-5 minutes | Show an inspirational video| |5-10 minutes | Introduce yourself and learn more about the students: Where do you work, what do you do, and what do you love most about your job? Çfarë apo kush ju frymëzoi? Si u interesuat për shkencat kompjuterike? A keni pasur një mentor? Bëni studentëve pyetje dhe lini kohë për P & amp; A. | |30-60 minutes | Code! Nese eventi yt eshte ne ambient fizik, kjo eshte koha t;i pergjigjeni pyetjeve dhe ti udheheqni studentet kur kane te bejne me probleme te veshtira. Mundohuni te mos u'a jepni atyre pergjigjen menjehere, ne vend te saj, mundohu t'i pyetesh pyetje ne menyre qe ata t;i pergjigjen vetes se cka shkoi keq, dhe te enkurajojne studentet e tjer te pyesin njeri tjetrin nese kane pyetje. Nese je vullnetar virtual, puno me mesuesin on ate se cka mund te jete qasja e duhur. Do te kishte me shume kuptim nese do ti ktheheshim fundit te sesionit te shohim se cfare progresi kane bere studentet. | | | 1-3 minuta | Faleminderit të gjithëve dhe ndajnë fjalët frymëzuese të ndarjes. Shpërndani çdo swag të kompanisë suaj (ngjitëset janë të mrekullueshme)! | |

Other ideas to add to your event

 • Shpjegoni menyrat se si tekonogjia ka impakt ne jeten tuaj, me shembuj qe do t'i interesojne te dy gjinive. Flisni se si teknologjia po shpeton jeterat e shume njerzve, po i ndohmon njerezit dhe po i lidhe ata me njeri tjetrin.
 • Nese jeni nje kompani teknologjike, reklamoni produkte inovative ne te cilat eshte duke punuar kompania juaj. Nese nuk jeni kompani teknologjike, diskutoni menyra se si te perdoret teknologjia per te zgjithur probleme dhe per te permbushur qellimet tona.
 • Ftoni inxhinieret softuerik nga kompanija juaj to flesin rreth arsyejes se pse ata i studiojne shkencat kompjuterike, poashtu edhe projektet ne te cilat po punojne momentalisht.

3. Planifikoni nevojat tuaja teknologjike

Pajisjet:

Përvoja më e mirë e Orës së Kodimit përfshin kompjutera të lidhur me internet. mirepo juve nuk ju duhen kompjutere per cdo femije, dhe mund poashtu te zhvilloni oren pa pasur nevoje per kompjuter fare! Per aktivitetet te cilat nuk kerkojne ndihmen kompjuterike, thjeshte filtroni Classroom Technology te tregoje opsione per "pa kompjuter ose pajisje"

 • ** Aktivitetet testuese ** ne komjuter dhe pajisje. Sigurohuni qe ato funksionojne mire neper shfletuesit e internetit me tingull dhe video.
 • Nuk keni pajisje te mjaftueshme? Perdorni programimin qiftor. Kur pjesëmarrësit bashkëpunojnë, ata ndihmojnë njëri-tjetrin dhe mbështeten më pak tek mësuesi. Ata gjithashtu do ta kuptojnë që shkencat kompjuterike janë sociale dhe bashkëpunuese.
 • *Siguroni kufje * per pjesemarresit ose thuani ti sjellin te tyret, nese do te sjellin tutoriale te cilat funksionojne me mire me tinguj.
 • Have low bandwidth? Plan to show videos at the front of the event, so each participant isn't downloading their own videos. Or try the unplugged / offline activities.

Virtual Events:

Nese eventi juaj do te jete virtual, do te ju duhet te vendosni ne platformen e konferences tuaj (dhe ta testoni ate) perara se te filloj eventi juaj. Kjo mund te kete inpakt ne numrin e studenteve me te cilet mund te keni kontakt, pra eshte me mire ta percakoni kete perpara se te ftoni nje klase ose te promovoni eventin tuaj. Per Ide se si te mbani nje ore kodi ne distancem lexoni keshillat per mbajtjen e nje eventi te ores se kodit virtualisht.

4. Zgjedhni nje aktivitet

Ne sigurojme nje llojllojshmeri te tutorialeve zbavitese dhe te udhehequra nga studentet qe jane te pershtatshem per te gjitha moshat dhe nivelet e eksperiences. Tutorialet te udhehequr nga studentet jane shume te famshem tek studentet, mirepo eshte mire qe ta filloni prezantimin me nje video inspiruese qe te gjitha ta shikoni se bashku.

Eksploro aktivitetet dhe vendos perpara kohes se a do te zgjedhesh nje tutorial te njejte per te gjithe te pranishmit, ose te lere secilin nxenes te zgjedh te veten personale. Te gjitha aktivtetet e ores se kodit kerkojne pergatitje minimale dhe jane te bete udhehequra, kjo qe i lejon pjesemarresit te punojne sipas tempos se tyre te punes dhe aftesive te tyre.

Pasi qe te keshe nje harte solide per eventin tend, mund te fillosh te ftosh studente, nje shkolle, ose edeh komunitetin e gjere. Ne ju rekomapndojme te filloni me nje shkolle lokale me te cilen veqse keni nje lidhje ose duke shfletuar harten pe eventeve te ores se kodit.

5. Festo

Pasi qe studentet ose mysafiret e kane kompletuar oren e tyre te kodit, eshte koha te festojme suksesin e tyre. ja disa idea se si ta beni eventin tuaj edhe me zbavites:


Promovo Orën e Kodimit

Njera nder menyrat me te mira per te shperndare fjalen eshte te promovini oren tuaj te kodit.

1. Regjistro eventin tend

Kur ju aplikoni per nje ngjarje te Ores se Kodit, you do te pranoni nje email me informata, lajme dhe kurozitete per te mbajtur nje Ore Kodimi te suksessshme. Poashtu kjo sherben edhe per t'i njoftuar shkollat lokale ose prinderit te jene ne dijeni qe ju jeni duke e mbajtur ate event afer tyre.

2. Posto ne rrjete sociale

Ndihmo ne shperndarjen e vetedijes rreth shkencave kompjuterike me kete permabjtje dhe posto ne rrjete sociale poashtu ndajeni me punonjesit tuaj.

Shpallja kryesore e ores se kodimit

 • Shkencat kompjuterike po e ndryshojne boten. Ndihmo studentet te jene pjese e ketij ndryshimi duke filluar me nje ore #OreKodimi https://hourofcode.com/
 • Mesohuni si te ndertoni teknologji. Ndihmoni dikend te filloje me nje #OreKodimin https://hourofcode.com/

Statistikat

 • A e dini se vetem 53 % e shkollave ne Shtetet e Bashkuara te Amerikes ligjerojne shkenca kompjuterike? Jepi mundesine cdo nxenesi te mesoje #HourOfCode https://hourofcode.com/
 • Ne shtetet e bashkuara vetem 26% e inxhiniereve softwaurike jane femra. Prezento me shume vajza te reja me shkencat kompjuterike permes Ores se Kodit.
 • 67% e puneve ne fushen e shkencave kompjuterike ne Shtetet e Bashkuara nuk jane brenda sektorit te teknologjise. Ndihmo ne sjelljen e shkencave kompjuterike ne planin mesimore standard me #Hourofcode https://hourofcode.com/

Krijo tenden

Specifikisht per inxhinier

 • Nese linja e pare e shkruar ne kod ta ka ndryshuar jeten, ndihmoj studentent afer teje te shkruajn kodin e tyre te pare me #hourofcode https://code.org/volunteer
 • Nese ke mesuar te kodosh - cili eshte tregimi yt? Inspiro nje student afer teje ne #HourofCode ttps://code.org/volunteer

gjeni me shume postera, videos, stickera dhe menyra te ndryshme per te reklamuar eventin tuaj!


Më shumë mënyra për të mbështetur Orën e Kodit

 • Shperndaj vemendje Code.org swag (te gjitha fondet shkojne drejt vazhdimit te krijimit te mundesive per te gjithe te rinjet te kodojne).
 • Choose to benefit Code.org when you shop on AmazonSmile.
 • Pyetni drejtorin tuaj qe te dergoje nje email ne tere kompanine, duke e theksuar rendesine e shkencave kompjuterike dhe duke i inkurajuar punetoret te perhapin fjalen.
 • Kaloni nje kohe te lire me koleget tuaj ne nje kampanje dhurimi
 • Nenshkruani kete peticion to per tu siguruar qe cdo student e ka mundesine per te mesuar shkencat kompjuterike
 • Dhuro Donacion ne Code.org ne menyre qe ti mbajme burimet edukative te qassshme per te gjithe.

Per me shume sugjerime se si ta mbeshtesni code.org dhe oren e kodit vizitoni code.org.