Këshilla për një ngjarje virtuale të Orës së Kodit

Ju nuk duhet të jeni personalisht për të drejtuar një Orë Kodimi të suksesshëm!


Perderisa ora e kodit mbahet neper klasa rreth globit, nuk keni nevoj te jeni fizikisht aty qe te jeni pjese e kenaqesise! Ju mund te mbani nje ore kodi interaktive dhe inspiruese per studentet ne distance duke perdoru disa nga keto rekomandime. Hidhni nje sy, guides tone te pjesemarrjes nese keni ende pyetjeMund te jeni te ndare, mire mund te filloni se bashku

Edhe nese planifikoni qe studentet ti kompletojne aktivitetet e tyre ne menyre te pavarur, ne ju rekomandojme te filloni eventin me nje kick off virtual qe t'i gezoni pjesemarresit. Ka menyra te shumta se si mund te filloni eventin tuaj:

  • Ftoni musafir foles. Mijera vullnetare nga te gjitha fushat jane duke pritur te ndegjojne nga ju! Perdorni harten tone te vullnetareve per t'i gjetur ata. me nje ore kodimi virtuale, nuk jeni i limituar nga distanca, keshtu qe nese ju duhet, kondiseroni te kerkoni jashte zip kodit tuaj per vullnetare qe ofrojne ndihme ne distance. Pasi te jeni lidhiru me nje vullnetar, mund t;i referoheni kesaj guide per percaktimin e temave potenciale, pyetjeve te diskutimit dhe me shume.
  • Tregoni nje video inspiruese, Nje opsion se si ta filloni eventin tuaj eshte qe t'i tregoni pjesemarresve nje nder videot e shumta inspiruese. Shumica e videove jane me te shkurta se 5 minuta dhe permbajne ne vete inspirim dhe inkurajim nga te famshmit qe femijet tuaj do t'i njohin.
  • Diskutoni shkencat kompjuterike per te mire. Ktheni eventin tuaj te ores se kodit ne nje kuptim me te thelle te shkencave kompjuterike duke konsideruar impaktin e teknologjise ne jeten tone te perditshme. Pyesni stydentet pyetje te ndryshme dhe ktheni fillimin e eventit tuaj ne nje diskutim interaktiv. Nese jeni ne kerkim te ideve se si te filloni biseden, shikoni keto pyetje diskutimi.

2) Pergadituni perpara kohes

1. Percaktoni platformen tuaj per video konference

Besojme qe jeni familiarizuar me platforma te ndryshme si Cisco Webex, Google Meet, Microsoft Teams, Skyp ose Zoom. Secilen nga keto vegla qe preferoni, ne ju enkurajojme te familjarizoheni, testoni mundesite e tyre, dhe testoni agjenden e ores se kodit tende perpara dates se eventit.

2. Planifiko se si studentet do te marrin pjese

Aktivitete te udhehequra vete. Ne ju rekomandojme se pas fillimit te eventit, t'i lejoni studenteve te largohen nga video konferenca qe te punojne ne aktivitetet e orese se kodimit vetem sesa aty sebashku. Kjo do t'i lejoj studenteve te perfshihen thellesisht ne projektet e tyre, dhe te fitojne nje kuptim me te thelle te shkencave kompjuterike. Poashtu do ta minimizoje shperqendrimin dhe veshitersite qe mund te vijne gjate rruges nese keni nje dritare te nje video konference te hapur.

Mund te ju ndihmoje nese keni 1-3 opsione te udhezuesve te hapur per ta qe te zgjedhin perpara kohe. Kjo ju mundeson te zgjidhni aktivitete qe jane me te pershtatshme per nivelin e tyre klasor. Plus, nese studentet kane pyetje te cilat kerkojne ndihme do te jeni me mire i pergaditur t'i ndihmoni nese veqse jeni te familjarizuar me udhezimet ne te cilat ata po punojne.

Nese klasa juaj do ta beje aktivitetin e pare pasi te filloje eventi, mund ta konsideroni mbajtjen e nje konference virtuale, platforme per bisede, ose menyra te tjera te komunikimit te hapura ne menyre qe te mund te bejne pyetje kurdo qe duhet.

Aktivitetet e ores se kodit qe mudn te behen se bashku online. Nese preferoni qe t'i mbani pjesemarresit tuaj ne te njejten video konference pergjate eventit tuaj, ju lutem kini parasyshe se pjesemarresit duhet te kene dy dritare te hapura ne te njejten kohe, nje per platformen e video konferences dhe tjeteren per studentet qe te punojne ne aktivitetet e tyre.

Me prinderit. Per nxenesit qe jane ne klasen e 4 dhe me poshte, konsidero enkurajimin e prinderve te tyre te mbajne nje ore kodimi ne shtepi. Ju mund t'i mbeshtesni me udhezues te rekomanduar poashtu

3. Listoni nje vullnetar

Mund te gjeni nje vullnetar te pershtatshem per nevojat tuaja duke vizituar harten tone te vullnetareve. Shimica nga ta jane te qasshem per pjesemarrje ne distance dhe jane te gatshem te ndajne me shume per eksperiencen e tyre ne shkenca kompjuterike, se si teknologjia ka impakt ne rrolin e tyre, ose thjeshte te ju ndihmojne me pyetje te nxenesve. Menjhehere pasi te keni gjetur nje vullnetar, sigurohuni qe te organizoni nje takim me ta perpara kohe ku do te keni mundesine te diskutoni rreth rrolit te tyre ne event, punoni ne kerkesat teknike dhe te themeloni logjistiken e pjesemarrjes online.

4. Pajisjet e festes

Shihni me poshte per ide se si te festoni oren e kodit tuaj virtual Disa mund te kerkojne nga ju te pregaditeni perpara kohes certifikata per te gjithe pjesemarresit tuaj.


Festoni se bashku

Ngjashem me se si ju e keni filluar eventin tuaj, bashkohuni me pas per te festuar! Shihni disa ide te cilat do te bejne festimin tuaj virtual me interaktiv dhe special:

  • Lejoni nxenesit te ndajne projektet e tyre te kompletuara me pjesen tejter te klases. Nese platform e konferences se videos e lejon, mund t'i inkurajoni nxenesit tuaj te marrin nje foto te projektit te tyre dhe te e vendosin si prapavi virtuale.
  • Diskutoni gjerat qe keni mesuar: Cfare kane mesuar ata per shkencat kopjuterike ose teknologjine? Cfar kane bere ata kur kane hasur ne nje problem, si e kane zgjidhur ate?
  • Krijoni dhe ndani certifikata per pjesemarresit
  • Shperndani foto dhe video te ores suaj te kodit ne rrjetet sociale. Perdorni hashtag-un #hourofcode dhe @codeorg ne menyre qe te ndani sukseset tuaj!

Se fundi, nese nuk e keni filluar eventin tuaj me nje musafir, video inspiruese ose pyetje te diskutimit, kjo eshte nje mundesi tjeter e mire te inkorporoni njeren nga keto eksperienca poashtu.