Si te organizojme nje mbledhje ose ngjarje te ores se kodit.

The Hour of Code is a one-hour introduction to computer science, using fun tutorials to show that anybody can learn the basics. Your efforts can make a huge impact on the way students view computer science and their own potential.

Schools and organizations who fully engage with Hour of Code can help raise awareness of the computer science movement and inspire more students to try computer science, particularly young women and students from historically marginalized racial and ethnic groups.


1

Regjistroni ngjarjen tuaj

Register your Hour of Code event to receive early access to information about new activities and special promotions! When 300 or more students participate, you can receive a special engagement kit with t-shirts, posters, laptop stickers, and more. Share your whole school event plan to qualify.

Para orës së kodit

You can also view the Hour of Code map to see your event, and know that your dedication is part of a worldwide movement.

2

Zgjidhni aktivitetet tuaja

Këtë vit, tema e Ora e Kodit është Kreativiteti me Inteligjencën Artificiale (AI). Pavarësisht nëse bëhet fjalë për kodimin e aplikacioneve dhe algoritmeve të reja, gjenerimin e artit unik ose krijimin e koreografisë për të na bërë të kërcejmë, AI po hap mundësi të reja për shprehjen dixhitale që zgjerojnë kuptimin tonë të krijimtarisë. Bëjeni këtë vit të veçantë duke përfunduar një aktivitet kodimi DHE duke mësuar rreth AI.

Së pari, eksploroni qindra aktivitete kodimi dhe zgjidhni një bazuar në moshën, përvojën, interesat dhe më shumë të grupit tuaj. Këto aktivitete të zgjedhura paraqesin inteligjencën artificiale si një temë ose mësim kryesor.

Pastaj, mësoni gjithçka rreth AI. Studentët mund të shikojnë video të shkurtra me ekspertë në këtë fushë, dhe ka plane mësimore shoqëruese për të zgjeruar aktivitetin dhe për të udhëhequr diskutimin e mëtejshëm. Ose, ne ofrojmë mësim profesional falas për edukatorët për të zhbllokuar të ardhmen e mësimdhënies me dhe rreth AI.

3

Prepare for your event

Consider where and when you want to hold your event, as well as the tech capabilities of your space. Students can work on their own devices, in pairs on one device, or together as a classroom on a projector, and there are even unplugged tutorials that can be completed with no devices at all!

Send a letter to an elected official or influential business person and invite them to speak. Check out our how-to toolkit when hosting an elected official during an Hour of Code for more info.

You may also invite the local media, such as a local news station, newspaper, or education/tech bloggers. See our press kit for help.

4

Planifikoni orën tuaj

Këtu është një shembull i agjendës për të filluar:

 • 10:00 - 10:05 am: Open with one of our inspirational videos.
 • 10:05 - 10:15 am: Principal gives an intro overviewing the importance of computer science. Use these stats and infographics.
 • 10:15 - 10:30 am: Special guest to talk about their background and how technology and computer science plays an important role in their everyday lives
 • 10:30 - 10:40 am: Students do an Hour of Code demo for the school. Fun twist: have them teach the principal, politician, or other students!
 • 10:40 - 11:00 am: Students demo an unplugged activity and how computer science can be taught without using computers.
 • 11:00 - 11:05 am: Teacher who helped organize school-wide event gives closing remarks.
5

Merrni kodimin!

As students are working on their activity, take pictures to commemorate the event, and to post on your organization's social media networks. (Publicity or privacy policies may apply.)

Dita e Orës së Kodit

Make sure the agenda is running smoothly, and that it remains on track to end on time—especially if any special guests have other scheduled commitments to attend.

6

After the event

After a successful Hour of Code event, make sure to:

 • Celebrate! Print certificates of completion and congratulate your students.
 • Thank any special guests for their time (especially great for students to do) and offer to answer any follow-up questions they may have.
 • Post pictures, videos, or notable quotes from the day on social media. (Publicity or privacy policies may apply.)
 • Follow up with volunteers or guests for feedback on how to make next year's event even better.
 • Kontaktoni Shoqatën e Nxënësve Prindër të Mësuesve të shkollës suaj ose ndani në gazetat prindër, duke i bërë ata të ditur se çfarë po mësojnë fëmijët e tyre
Shtypni certifikatat
7

Përtej Orës së Kodit

Nuk mbaron këtu!

Pas orës së kodit

Computer science doesn't have to end with the Hour of Code! While 90% of parents want their child to learn computer science, most schools still don't teach it. Check out the diverse curriculum offerings from Hour of Code partners, and learn how to bring CS to your school today!

Shkoni përtej Orës së Kodit

PESH (pyetje të shpeshta)

Shikoni më shumë FAQ
Cilat janë parakushtet për të bërë një orë të kodit?

Ora e Kodit është e thjeshtë për tu ekzekutuar - madje edhe për fillestarët. Ju nuk keni nevojë për përvojë në shkencat kompjuterike ose mësimdhënie në mënyrë që të frymëzoni studentët për të eksploruar, krijuar dhe mësuar diçka të re.

Cilat pajisje më duhen për të drejtuar një orë të kodit?

Pajisjet që mund të përdorni:

 • Tabletë
 • Laptop
 • Kompjuter desktop
 • Pajisja celulare

Nëse pajisjet janë të kufizuara ose të padisponueshme, provoni programimin e çifteve ose eksploroni [aktivitetet e shkëputura] tona (/learn?platform=no-computers) për të mësuar pa ndonjë pajisje fare!

Other Hour of Code resources

Burimet promovuese

Gjeni të gjitha burimet që ju nevojiten — të shtypura dhe dixhitale — për të sjellë vëmendjen në Orën tuaj të Kodit.

Zbuloni Aktivitetet

Eksploroni një përzgjedhje të gjerë të mësimeve një orëshe të dizajnuara për të gjitha moshat në mbi 45 gjuh

How to Get Involved

Help spread the word about Hour of Code! Discover ways to get your community involved.